LEZZET FESTİVALİ ADANA’YA DEĞER KATIYOR

LEZZET FESTİVALİ ADANA’YA DEĞER KATIYOR

Adana Valiliğimiz tarafından organize edilen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüzün de desteklediği 3. Adana Lezzet Festivali, dünyaca ünlü şeflerin, yerli ve yabancı on binlerce turistin katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana’mızın dünyaya nam salmış lezzetlerinin sergilendiği Lezzet Festivali, Adana Valimiz Mahmut Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AOSB Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Sütcü, oda ve STK başkanlarının, bir çok siyasinin ve Adanalıların katılımıyla, Büyükşehir Belediyesi’nin Bando Takımı eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Adana Çin’in Rekorunu Elinden Aldı

3 gün boyunca, Adana Merkez Park’ta kurulan stantlarda, 200'ün üzerinde yerel ve geleneksel lezzetin sunulduğu festivalde bir dünya rekoruna da imza atıldı. Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan 194,5 metre ile Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait “şişte et pişirme” rekoru, 233 metrelik dev şişe dizilen 500 kilogramlık etle kırılmaya çalışıldı.

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Resmi Hakemi Şeyda Subaşı Gemici’nin gözetiminde, Seyhan Nehri kıyısına kurulan dev mangalın yakılmasıyla başlanan rekor denemesi başarıyla sonuçlandı.

Festival için kente akın eden bir çok turistin ve Adanalılıların meraklı bakışları içerisinde gerçekleştirilen rekor denemesinin 233.67 metrelik et şiş ile Adana’ya geçmiş olması coşkuyla karşılandı.

‘’Büyük Akdeniz Şöleni’nde’’ Gastronomi Turizmi

Festivalde konuşan Valimiz Mahmut Demirtaş, ‘’ Yoğun hazırlık sürecinin ardından dopdolu bir festival yaşıyoruz. Geçen 2 yıllık tecrübe ile çıtayı daha yukarıya taşıdık. Adana, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmanın yemek kültürüne sağladığı katkılar ve ülkemizin önemli gastronomi koridorlarından birinin üzerinde yer alması nedeniyle, büyük bir potansiyeli bünyesinde taşımaktadır. Üç gün boyunca ortasından nehir geçen efsane şehir Adana'da güne ciğerle başlayacak, şalgam suyu eşliğinde kebapla devam edeceksiniz. Karakuş tatlısıyla ağızlarınızı tatlandıracak, hararetinizi bici biciyle gidereceksiniz. Günü şırdanla, mumbarla noktalayacaksınız’’ dedi.

Demirtaş, Hatay ve Gaziantep mutfaklarının da eşsiz lezzetleriyle bu yıl festivale dahil olduğunu ve 200'ün üzerinde yerel ve geleneksel lezzetin bu yıl festivalde konuklara sunulacağını dile getirerek, bu yıl festivalin sloganını "Büyük Akdeniz Şöleni" olarak belirlediklerini kaydetti.

Binlerce Yıllık Kültürün Verimli Topraklarla Harmanı

Dünyanın en ünlü kasaplarından İtalyan usta Dario Cecchini ve Türk şef Cüneyt Asan’ın açılışa özel "gastroşov" yaptıkları 3. Adana Lezzet Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan AOSB’mizin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, binlerce yıllık kültürle harmanlanan, verimli topraklara sahip Akdeniz’in incisi Adana’mızın festivaller kenti olduğunu ve gerek sanayisi, gerek yapılanmasıyla çevre illere örnek olduğunu kaydetti.

Zengin ve çeşitli kültürünü yıllar içerisinde koruyan Adanamızın, gastronomi kültüründe çağ atladığını söyleyen Başkanımız Sütcü,

“Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Adana Lezzet Festivali, damak lezzetimizi tanıtmanın yanı sıra, kentimizin sahip olduğu coğrafi avantajlarını, ticari olanaklarını ve turizm değerlerini de tanıtmaktadır. Son yıllarda popülaritesi artan ‘Gastronomi Turizmi’nde de yön belirleyici ve parlayan bir oyuncu olan Adanamız’ın sahip olduğu kültürü ve gelenekleri gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen bu festivalleri son derece isabetli buluyoruz. Bu yılki teması ‘’Büyük Akdeniz Şöleni’’ olan festivalimizin, çevre illerden de gördüğü katılımla, isminin hakkını verdiğini düşünüyoruz. Başta Adana Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum’’ dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen festivalde, Fransa, İspanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek'ten şeflerin 'gastro' şovları büyük ilgiyle izlendi.

Festivalde yerli turistlerin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Malta, Lübnan, Fas, Endonezya, Kolombiya, Güney Kore gibi ülkelerden gelen yabancı turistler de ağırlandı.

Yayın Tarihi: 07/10/2019
Görüntüleme: 158