“2. Adana Lezzet Festivali” Büyük İlgi Gördü.

“2. Adana Lezzet Festivali” Büyük İlgi Gördü.

Adana Valiliği’nin himayelerinde Bölge Başkanlığımızın destekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 2. Adana Lezzet Festivali, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park’ta kent protokolü tarafından kortej yürüyüşünün yapılmasıyla başladı.

Festivalin açılış törenine, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra, AB Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konuk ülke olarak davet edilen Çin Halk Cumhuriyetini temsilen Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve yardımcıları, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar, oda başkanları, destek veren kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Sütcü’nün de yer aldığı kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

FESTİVALİN BU YILKİ TEMASI “GELENEKSELİN GÜCÜ ADINA”

Festivalde konuşan Valimiz Mahmut Demirtaş, kültürel çeşitliliğinin en önemli unsurlarından birinin yemek kültürü olduğunu belirterek, Geçtiğimiz yıl “Adana lezzet kenti” ve “Lezzetin peşinde koşanlar Adana’da buluşuyor” sloganlarıyla düzenlenen festivalin bu yıl ki temasının, “Gelenekselin gücü adına” olarak belirlendiğini söyledi.

Adana Valimiz Demirtaş, “Bilindiği üzere günümüzde geleneksel mutfak ön plana çıkmış durumdadır. Tüm isim yapmış şefler, geleneksel mutfak ve pişirme yöntemlerine yönelmiştir. Bizler de yerel mutfaklarımızın değerlerini koruyarak bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

“ADANA’NIN MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ ÜLKEMİZE VE TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Festivale katılan ve Adana’nın geleneksel lezzetlerinin peşinde koşan tüm yerli ve yabancı ziyaretçilere teşekkür eden Valimiz Demirtaş, “Devletimizin 100 yıllık eylem planında Çin’le ilişkilerin geliştirilmesine karar verilmiştir. Bizler de bu kapsamda kendilerini konuk ülke olarak Adana Lezzet Festivali’mize davet ettik. Festival süresince Adana’nın en yerel ve geleneksel mutfak kültürünü ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da, festivalin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Festivale destek olan AOSB’mizin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de Adana ve Çukurova’mızın mutfak kültürünün, kuşaktan kuşağa aktarılmış bilgiler ve zaman içine yayılmış göçlerle harmanlanmış geleneksel bir mutfak olduğunu belirtti.

Binlerce yılda oluşan bu kültürün, günümüzde çeşitliliğini ve zenginliğini koruduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanımız Sütcü, şunları kaydetti:

“Verimli tarım arazileri, ekonomik yatırımları, kültürel varlıkları, denizi, yaylaları, doğa turizmi ve yetiştirdiği ünlü sanatçıları ile her zaman gündemde olan Adana’mızın yemekleri, damak zevki tutkunlarına hitap etmektedir. Adana’mızın bir birinden lezzetli yemeklerini barındıran mutfak kültürümüzü tanıtmak amacıyla düzenlenen Lezzet Festivalleri de, kentimizin dünyaya açılması anlamında önemli bir fırsattır. ‘Çukurova’ denince akla ilk gelen kent olan Adana’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürümüz, bizim için ciddi bir avantajdır. 2. Adana Lezzet Festivali, mutfak kültürümüzün tanıtımının yanı sıra, kentimizin sahip olduğu ticaret, sanayi ve turizm değerlerinin daha iyi noktalara gelmesine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır. Festivalin bu yıl ki temasının “Gelenekselin Gücü Adına!” olarak belirlenmesi de, kültürel geleneklerimizin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece isabetli olmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayesinde, Adana Valiliğimizin ev sahipliğinde yapılan 2. Adana Lezzet Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Yoğun bir katılımla gerçekleşen festivalde, yapılan konuşmaların ardından festival mangalı yakıldı, stantlar gezildi, Adana’nın lezzetlerinin tanıtıldığı gastroshowlar yapıldı, ünlü şef Alexandre Dionisio’nun yaptığı Adana kebabı konuklara ikram edildi. Etkinlikte konuk ülke olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin stantını da gezen protokol üyelerine, Çin Büyükelçisi Yu Hongyang tarafından ülkesinin yöresel lezzetleri sunuldu.

Yayın Tarihi: 15/10/2018
Görüntüleme: 91